Ghid – alegerea fotografului și videografului pentru nuntă sau botez

Facebook

Ghid – alegerea fotografului și videografului pentru nuntă sau botez

Data nunții este stabilită, invitațiile sunt trimise către destinatari, dar cum rămâne cu alegerea persoanei potrivite, care va imortaliza cea mai importantă zi din viața voastră? Deoarece, ca și voi, am fost la un moment dat puși în situația de a nu ști cum să alegem cel mai bun fotograf sau videograf, v-am pregătit un mic ghid pe care vă puteți baza pentru a lua cea mai bună decizie! 

Cum alegeți fotograful/videograful potrivit?

Există o mulțime de fotografi profesioniști și pricepuți, însă doar unul este potrivit pentru ziua voastră cea mare! Descoperiți câteva aspecte pe care să le aveți în vedere atunci când alegeți fotograful și videograful pentru nunta voastră:

Verificați zona din care se află. 

Acest pas este esențial pentru persoanele care își doresc să găsească un fotograf/videograf local. Pe lângă faptul că s-ar putea ca o persoană din județul în care trăiți, sau chiar cineva cunoscut, să vă inspire mai multă încredere, un aspect foarte important îl reprezintă și asigurarea transportului!

Asigurați-vă că este disponibil.

Există multe persoane care profesează fotografia și videografia, dar există de asemenea și multe nunți! Verificați din timp disponibilitatea fotografului ales și asigurați-vă că acesta va fi prezent în ziua nunții voastre.

Setați bugetul. 

Poate printre cei mai importanți factori, pe lângă disponibilitate, este cel financiar. Asigurați-vă că serviciile fotografului și videografului ales de către voi se încadrează în bugetul pe care l-ați alocat acestui aspect și că este cel definitiv.

Verificați experiența.

Un fotograf bun este un fotograf apreciat de către foștii clienți. Așa că faceți o mică analiză a recenziilor pe care acesta le-a primit sau contactați persoane care au beneficiat de serviciile lui  în trecut și cereți-le o părere!

De ce servicii aveți nevoie?

Serviciul unui fotograf/videograf reprezintă în primul rând prezența acestuia la nunta voastră, precum și editarea fotografiilor sau videoclipurilor ulterior. În cele mai multe cazuri, acest serviciu include și o ședință foto în ziua nunții de minim o oră, într-o locație pe care o stabiliți împreună. Așadar, asigurați-vă că fotograful/videograful ales de către voi îndeplinește aceste servicii și stabiliți totul în avans. 

Pe lângă achitarea serviciului principal, trebuie să aveți în vedere și alte aspecte financiare cum ar fi meniul pentru videograf și fotograf sau transportul și cazarea dacă aceștia locuiesc în alt județ.

Întâlniți-vă cu fotograful și videograful.

Un alt pas extrem de important este că veți cunoaște fotograful și videograful cu care urmează să colaborați. Stabiliți o întâlnire la care să fiți prezenți amândoi și decideți dacă persoana sau persoanele alese sunt pe placul vostru, dacă vă transmit sinceritate și încredere, și dacă iau în calcul toate cerințele voastre. Tot în cadrul acestei întâlniri puteți solicita exemple de albume, fotografii sau videoclipuri, pentru a vă face o idee despre stilul de muncă al fotografului și videografului. Dacă este dintr-o altă localitate, tehnologie vă ușurează apropierea dintre voi și fotograf/videograf, puteți face un videocall  în cazul în care nu se poate programa o întâlnire față în față. 

Semnați contractul

Ultimul pas și poate cel mai important este semnarea contractului! Noi vă dezvăluim aspectele esențiale care trebuie cuprinse în contract, și la ce să fiți atenți în momentul semnării lui.

  • informații cu privire la eveniment: oră și locație biserică și petrecere;
  • verificați în amănunt serviciile cumpărate și fiți siguri că apar în contract: atât cele digitale, cât și cele printate, sau dacă există ședințe foto/video suplimentare;
  • avansul de 30% perceput în momentul începerii colaborării și care nu va fi returnat dacă anulați contractul;
  • asigurați-vă că materialele vă vor fi predate într-un termen stabilit de comun acord de ambele părți;
  • acordul privind utilizarea fotografiilor/filmării voastre în scop de promovare. Dacă nu vă oferiți acest acord, fotograful și videograful ar putea percepe o taxă suplimentară de confidențialitate.

Ziua nunții este un moment de neuitat pentru orice cuplu care alege să facă acest pas, iar noi ne dorim ca emoțiile și sentimentele trăite în această zi să rămână în amintire și-n suflet în cel mai frumos mod posibil. Dacă vă doriți pe cineva care să transcrie ziua nunții voastre în imagini și cadre parcă desprinse din poveste, așteptăm să ne contactați pe site-ul nostru www.corbuiulian.ro, unde putem stabili o întâlnire în care să ne cunoaștem mai bine! 

Știu cât de importante sunt fotografiile din cadrul evenimentului tău și de aceea îmi dau silința și toată priceperea ca voi să aveți cele mai frumoase fotografii de nuntă.

Contact

Copyright 2023 Fotograf - Corbu Iulian
Carrefuly made by WePixel